Видання Archdaily опублікувало матеріал про створення і дизайн Львівського муніципального мистецького центру. Місцеві дизайнери відновили і відремонтували приміщення, яке знаходилося у занедбаному стані протягом двадцяти років.

Центр облаштували в неоготичній будівлі кінця 19 століття, де раніше були офіси і друкарня. 30% простору займає галерея, також там є арт-майданчик, кухня-кафе, лекційний зал і бібліотека.

Архітектори позбулися внутрішньої стіни, щоб зробити простір відкритим і відреставрували автентичні елементи, які там знайшли. Зокрема, відновили стельові і настінні картини, які були під шарами штукатурки, а також зробили копії вікон, які були непридатними для реставрації, встановивши на них оригінальні латунні ручки.

Простір є повністю інклюзивним. Там облаштували пандус, експериментальні позначки на кутах і переходах між кімнатами, а на ресепшені знаходиться 3D-карта для людей з вадами зору. Санвузол також інклюзивний.

Читайте також: Студія Balbek Bureau розробила довідник по створенню інклюзивного простору в місті

Муніципальний центр мистецтв відкрився у Львові на вулиці Стефаника, 11 в жовтні 2020 року. Проєкт виконали архітектори львівського конструкторського бюро Replus.

Нагадаємо, британське видання Dezeen написало про колекцію світильників Soniah від київського бренду Faina. Вона складається з торшерів, ламп і бра, які за формою нагадують соняшники.

Фото: replusbureau